Zidarul priceput

În cadrul concursului municipal “Școala zidarului-Zidarul priceput” din anul scolar 2014-2015 au avut loc ședinte de instruire, cu fiecare echipa participanta,  pe teme de zidarie si tencuiala in atelierul din scoala noastra. Fiecare echipa a fost fotografiata pe parcursul desfasurarii probelor practice, fiind apoi notată de comisia de examen.

Pe data de 17 martie 2015 a avut loc proba teoretica ce a constat intr-un test grila pe teme de tencuiala, zidarie, norme de protectia muncii precum și materiale si unelte folosite la lucraile de zidarie si tencuieli.

In urma mediei obtinute de fiecare elev, au fost desemnati castigatorii. Toti elevii participanti au fost premiati de catre firma Holcim Romania. Pe tot parcursul acestui concurs ne-a fost alături Alina Cristea, manager dezvoltare durabila din cadrul Holcim, care ne-a și insotit in vizita de la fabrica de ciment Holcim de la Campulung. In aceasta vizita am avut alaturi pe langa elevii participanti la concursul Zidarul priceput si sase elevi francezi, insotiti de profesorul lor,ce se aflau intr-un schimb de experienta in scoala noastra

Scopul proiectului a constat în dezvoltarea personală și profesională a elevilor din clasele IX-XII, calificarile tehnician in constructii si lucrari publice si tehnician desenator in constructii si instalatii, prin desfășurarea unor activități cu un preponderent caracter aplicativ, prin utilizarea uneltelor, echipamentelor şi materialelor din atelierul de zidarie din cadrul Colegiului Tehnic ,,Anghel Saligny”. Totodată s-a urmărit promovarea dialogului, colaborării şi a competiției între elevi, dezvoltarea cooperării şi a colaborării între cadre didactice din unităţile de învăţământ implicate în proiect.